Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Thaise kipburgers

  • 1 bosje koriander
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • rijstolie
  • 1 krop kropsla
  • 4 witte bolletjes
  • 50 ml Thaise chilisaus
  • 1 bosje koriander
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • rijstolie
  • 1 krop kropsla
  • 4 witte bolletjes
  • 50 ml Thaise chilisaus

Thaise salade

  • 200 g peultjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 1 tl vissaus

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Spannende Thaise kipburgers

  • Snijd de koriander grof.
  • Meng in een grote kom het kipgehakt, rode currypasta, ei, paneermeel en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout. Vorm gelijke burgers.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de Thaise kipburgers op middelhoog vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Pluk de kropsla.
  • Snijd de witte bolletjes open.

Thaise salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Meng de vissaus en sap van de limoen in een grote kom.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
  • Meng de peultjes, cashewnoten, mango, komkommer in de kom met de vissaus en limoensap en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de kropsla over de bolletjes. Verdeel de kipburgers over de kropsla en lepel de chilisaus erover. Schep de Thaise salade ernaast. Garneer met koriander.

Geef je waardering

72
Spannende Thaise kipburgers