Spannende Thaise kipburgers

35
Makkelijk
Spannende Thaise kipburgers

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Spannende Thaise kipburgers

  • Snijd de koriander grof.
  • Meng in een grote kom het kipgehakt, rode currypasta, ei, paneermeel en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout. Vorm gelijke burgers.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de Thaise kipburgers op middelhoog vuur om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Pluk de kropsla.
  • Snijd de witte bolletjes open.

Thaise salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Meng de vissaus en sap van de limoen in een grote kom.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
  • Meng de peultjes, cashewnoten, mango, komkommer in de kom met de vissaus en limoensap en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de kropsla over de bolletjes. Verdeel de kipburgers over de kropsla en lepel de chilisaus erover. Schep de Thaise salade ernaast. Garneer met koriander.

Ingredienten

4
Personen

Thaise kipburgers

  • 1 bosje koriander
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • rijstolie
  • 1 krop kropsla
  • 4 witte bolletjes
  • 50 ml Thaise chilisaus
  • 1 bosje koriander
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • rijstolie
  • 1 krop kropsla
  • 4 witte bolletjes
  • 50 ml Thaise chilisaus

Thaise salade

  • 200 g peultjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 1 tl vissaus
Spannende Thaise kipburgers
Geef je waardering
35