Spaghetti met walnotenpesto

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spaghetti koken

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af en bewaar circa 5 eetlepels van het kookvocht. Roer eventueel een scheutje olie door de spaghetti.

Gegrilde groente

  • Snijd de courgette en de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dikte.
  • Verwarm de grillpan. Gril de groente circa anderhalve minuut per kant.
  • Snijd de helft van de gegrilde groente in blokjes van circa 1 centimeter. Houd de rest apart voor de salade.

Spaghetti met walnotenpesto

  • Pluk en hak de peterselie grof. Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pureer met een staafmixer de peterselie, knoflook, kappertjes en walnoten grof, schenk er beetje bij beetje de olijfolie extra vergine bij tot er een grove pasta ontstaat. Roer de pecorino door de pesto.
  • Roer de blokjes gegrilde groente, walnotenpesto en het achtergehouden kookvocht door de spaghetti.

Salade:

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten gaar. Giet af en spoel koud.
  • Pel en pers de knoflook.
  • Meng in een grote kom de azijn, 2 eetlepels olijfolie, mosterd, knoflook een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de veldsla door de dressing.
  • Serveer de salade met de resterende gegrilde groente en de haricots verts.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met walnotenpesto

  • 300 g spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 70 g walnoten
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 50 g geraspte pecorino

Salade

  • 150 g haricots verts
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 150 g veldsla

Extra nodig:

  • staafmixer
  • knoflookpers
Geef je waardering
3