Spaghetti met vis en koolrabisaus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Breng een pan water en zout aan de kook voor de koolrabi.
• Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de spaghetti.

De koolrabisaus:
• Schil de koolrabi en snijd in stukken.
• Voeg een groentebouillonblokje toe aan de pan met kokend water en laat oplossen.
• Kook de koolrabi in circa 15 minuten gaar.
• Giet de koolrabi af en bewaar het kookvocht.
• Gebruik een staafmixer om de koolrabi glad te pureren.
• Voeg kookvocht toe als de saus te dik is.
• Schenk terug in een pan en verwarm nog circa 3 minuten goed door.
• Breng op smaak met versgemalen peper.

De spaghetti:
• Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
• Giet de pasta af, laat een beetje kookvocht in de pan zitten (circa 100 ml).
• Plaats de spaghetti terug in de pan en roer de gorgonzola erdoor.

De vis:
• Breng de vis op smaak met zout en peper.
• Verwarm een pan met olie en fruit hierin de kerriepoeder kort. 
• Bak de vis in circa 6 minuten goudbruin gaar.
• Snijd de citroen doormidden en pers deze uit over de vis.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met vis en koolrabisaus

  • 4 stuks koolrabi
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g meergranenspaghetti
  • 100 g gorgonzola
  • 400 g kabeljauw
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • versgemalen peper
Geef je waardering
5