Spaghetti alla puttanesca met kabeljauw

61
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spaghetti alla puttanesca

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de ansjovis zo fijn mogelijk.
  • Halveer de olijven.
  • Verhit een scheutje olie in een (koeken)pan en fruit de knoflook en ansjovis circa 3 minuten.
  • Voeg de kappertjes, olijven en gepelde tomaten toe en laat circa 10 minuten koken.
  • Pluk de basilicum en roer door de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Roer de spaghetti door de saus en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Kabeljauw

  • Verwarm een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan.
  • Bak de kabeljauw om en om in circa 4 minuten gaar.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Salade

  • Meng in een kom de balsamicoazijn met 3 eetlepels olijfolie extra vergine en een beetje zout en peper.
  • Meng de veldsla door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti alla puttanesca met kabeljauw

  • 300 g kabeljauw
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g ansjovis in olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 3 el zwarte olijven
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 400 g kabeljauw
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie extra vergine
  • 75 g veldsla
Geef je waardering
61