Spaanse vissoep met knoflookbrood

20
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pel en snijd de knoflook fijn. Meng voor de knoflookolie 2 theelepels knoflook met een flinke scheut olijfolie om in te bakken en laat de smaak erin trekken.
Snijd de chorizo in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en bak de chorizo met de rest van de knoflook circa 5 minuten.

Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de preien in dunne halve ringen. Voeg de prei toe aan de chorizo.
Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Voeg de paprika en de tomaten toe aan de pan met chorizo. Bak de tomatenpuree kort mee en blus af met het water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook op laag vuur even door.

Snijd het brood in lange repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het brood met knoflookolie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper bak het brood in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
Snijd de zalm in mooie blokjes en voeg met de fruits de mer 5 minuten voor het serveren toe aan de soep.

Serveren
Schep de soep in een diep bord en serveer het knoflookbrood erbij.

Ingredienten

4
Personen

  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g chorizo
  • 2 dunne preien
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 1 blikje tomatenpuree (120 gram)
  • 1.2 l water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 Turks brood
  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 300 g fruits de mer
  • bakpapier
Geef je waardering
20