Spaanse sperziebonen

16
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Breng een pan met water op hoog vuur aan de kook. Rang de bonen, halveer ze en kook ze beetgaar. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de olijven in ringetjes. Verhit olie in een pan en bak de bonen, paprika, olijven, knoflook en ui op hoog vuur. Blus af met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Spaanse sperziebonen

  • 800 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el zwarte olijven
  • olijfolie
  • 0.5 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
16