Spaanse groentestoof

7
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Breng een pan met water en kurkuma aan de kook en kook daarin de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spaanse groentestoof

  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Snijd de tomaten in grove blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Snijd de manchego in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en rooster de amandelen circa 2 minuten. Voeg de uien, knoflook, paprika’s, tomaten en courgette toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de manchego toe. Stoof de groentestoof met het deksel op de pan in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.

Gebakken eieren

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren om en om in circa 6 minuten gaar. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Spaanse groentestoof over de rijst. Leg de gebakken eieren op de groentestoof en strooi de peterselie eroverheen.  

Ingredienten

4
Personen

Spaanse groentestoof

  • 1 tl kurkuma
  • 300 g witte rijst
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groene paprika's
  • 5 rijpe trostomaten
  • 1 courgette
  • 200 g manchego
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g blanke amandelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 4 eieren
Geef je waardering
7