Rijst
- Breng een pan met water en kurkuma aan de kook en kook daarin de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spaanse groentestoof
- Pel en snijd de uien in parten.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de tomaten in grove blokjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Snijd de manchego in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en rooster de amandelen circa 2 minuten. Voeg de uien, knoflook, paprika’s, tomaten en courgette toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de manchego toe. Stoof de groentestoof met het deksel op de pan in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
Gebakken eieren
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren om en om in circa 6 minuten gaar. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Spaanse groentestoof over de rijst. Leg de gebakken eieren op de groentestoof en strooi de peterselie eroverheen.
0 reacties