Soubisesaus

9
Makkelijk
Soubisesaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en snijd de uien. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien en knoflook glazig. Scheur de laurierblaadjes in. Voeg de laurier en tijm toe. Schenk de melk erbij. Breng op smaak met het zeezout en wat versgemalen peper. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten zachtjes koken tot de uien zacht zijn. Verwijder de laurier en tijm uit het melkmengsel. Pureer het melkmengsel glad in de blender en schenk het vervolgens door een zeef.

Ingredienten

4
Personen

Soubisesaus

  • 350 g witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml volle of halfvolle melk
  • 2 tl grof zeezout

Extra nodig

  • blender
  • zeef
Soubisesaus
Geef je waardering
9