Soto ajam

109
Makkelijk
Soto ajam

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Soto ajam

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken. Snijd de kipfilet in dunne repen. Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe. Snijd de bosui in dunne ringen. Roer de bosui en de taugé door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis.

Eieren

Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.

Serveren

Verdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.

Ingredienten

4
Personen

Soto ajam

  • 275 g mihoen
  • 1 rode peper
  • arachideolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 Chinese kool
  • 1.5 l water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 bosje bosui
  • 400 g kipfilet
  • 125 g taugé
  • 4 eieren
  • ketjap manis
Soto ajam
Geef je waardering
109