De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soto ajam

Een heerlijke Indische kippensoep met Chinese kool.

15 min kooktijd
Soto ajam

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Soto ajam

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken. Snijd de kipfilet in dunne repen. Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe. Snijd de bosui in dunne ringen. Roer de bosui en de taugé door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis.

Eieren

Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.

Serveren

Verdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker