Snijbonenstamppot met cashewnoten

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijbonenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de snijbonen in dunne, schuine reepjes. Kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitwasemen.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk.
  • Roer de snijbonen door de puree en breng op smaak met nootmuskaat en een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rooster de cashewnoten circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Saucijzen in tomatenjus

  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de saucijsjes op middelhoog vuur in circa 8 minuten gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten en de boter toe, zet het vuur laag en laat nog circa 3 minuten pruttelen. 
  • Voeg het water toe en roer goed door.

Serveren

  • Schep de stamppot in het midden van borden. Maak een kuiltje in het midden. Leg de saucijsjes er naast en schep de jus in het kuitje. Strooi de cashewnoten over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Snijbonenstamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 400 g snijbonen
  • 200 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 100 g cashewnoten

Saucijzen in tomatenjus

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 saucijzen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el boter
  • 250 g cashewnoten
  • 100 ml water

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
18