Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Snijbonen in satésaus met mihoen

  • 250 g mihoen
  • 400 g snijbonen
  • 1 rode peper
  • 300 g kipfilet
  • arachideolie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas met nootjes
  • 1 bosje bosui
  • 150 g taugé
  • 75 g gebakken uitjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Mihoen

  • Gaar de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Snijbonen in satésaus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in ruitjes. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper en het gemberpoeder circa 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 4 minuten op laag vuur koken.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Voeg de bosui, taugé en de snijbonen toe en laat 2 minuten meekoken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Verdeel de mihoen over borden en lepel de snijbonen in satésaus erover. Strooi de gebakken uitjes erover.

Geef je waardering

24
Snijbonen in satésaus met mihoen