Snijbonen in satésaus met mihoen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Mihoen

  • Gaar de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Snijbonen in satésaus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in ruitjes. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper en het gemberpoeder circa 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 4 minuten op laag vuur koken.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Voeg de bosui, taugé en de snijbonen toe en laat 2 minuten meekoken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Verdeel de mihoen over borden en lepel de snijbonen in satésaus erover. Strooi de gebakken uitjes erover.

Ingredienten

4
Personen

Snijbonen in satésaus met mihoen

  • 250 g mihoen
  • 400 g snijbonen
  • 1 rode peper
  • 300 g kipfilet
  • arachideolie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas met nootjes
  • 1 bosje bosui
  • 150 g taugé
  • 75 g gebakken uitjes
Geef je waardering
2