- Breng alvast een pan met water en 1 bouillonblokje aan de kook voor de aardappels en kip.
- Breng een tweede pan 1 liter water met 2 bouillonblokjes aan de kook voor de bouillon.
Aardappels en kip
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Zet het vuur laag en voeg de kipfiletblokjes toe.
- Laat de kip circa 10 minuten in de hete bouillon staan.
- Giet het af door een zeef.
Groente
- Snijd de prei in ringen en was ze goed.
- Schil de wortel. Halveer en snijd in dunne halve ringen.
- Snijd de onderkant van de bleekselderij. Was de stengels goed. Schil de stengels om harde draden te verwijderen. Snijd de bleekselderij in schuine stukjes van circa 1 centimeter dik.
- Voeg de prei, wortel en bleekselderij toe aan de bouillon. Kook ze in circa 10 minuten gaar.
- Voeg nu de aardappel en kipblokjes toe.
Soep afmaken
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers los met de room. Roer dit mengsel door de soep. Laat de soep niet meer koken
- Breng op smaak met zout en peper.
- Was de peterselie. Pluk de topjes en snijd ze fijn.
- Garneer de soep met de peterselie. Serveer met stokbrood
0 reacties