Snelle paella
- Breng een pan met water en kurkuma aan de kook. Kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui, knoflook en paprika’s circa 4 minuten.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
- Voeg het bouillonblokje, courgette en de fruit de mer toe en bak circa 3 minuten mee.
- Giet de gele rijst af en laat even droogstomen.
- Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn.
- Voeg de rijst, doperwten en de helft van de koriander toe aan de paella en laat circa 3 minuten op laag vuur bakken.
Koriandergarnalen
- Verhit de boter in een pan en verwarm de garnalen en de resterende koriander circa 4 minuten op laag vuur gaar.
Serveren
- Verdeel de paella en de garnalen over borden.
0 reacties