Snelle paella

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snelle paella

  • Breng een pan met water en kurkuma aan de kook. Kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui, knoflook en paprika’s circa 4 minuten.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
  • Voeg het bouillonblokje, courgette en de fruit de mer toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Giet de gele rijst af en laat even droogstomen.
  • Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn.
  • Voeg de rijst, doperwten en de helft van de koriander toe aan de paella en laat circa 3 minuten op laag vuur bakken.

Koriandergarnalen

  • Verhit de boter in een pan en verwarm de garnalen en de resterende koriander circa 4 minuten op laag vuur gaar.

Serveren

  • Verdeel de paella en de garnalen over borden.

Ingredienten

4
Personen

Snelle paella

  • 1 el kurkuma
  • 300 g rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 courgette
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 g fruits de mer
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 0.5 bosje koriander

Koriandergarnalen

  • 125 g jumbogarnalen
  • 50 g roomboter
Geef je waardering
10