Stap 1:
Meng met de hand of in de mixer de bloem, boter en de suiker. Voeg de eieren toe en meng goed door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg toe aan het deeg en meng goed door. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 4-5 mm. Steek met een steker ronde plakken uit het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat Steek met een klein glad spuitmondje gaatjes uit zodat je na het bakken een lintje erdoor kunt doen. Steek bij de helft van de deegcirkels ogen uit met een spuitmondje en snijd een mond uit. Bak de koeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Stap 3:
Maak voor de neuzen kleine bolletjes van de marsepein en druk ze iets plat. Of rol de marsepein uit en steek er met een kleine steker rondjes uit. Zet de neuzen met een beetje honing vast op de koeken. Bestrooi de gezichten met poedersuiker.
Stap 4:
Bestrijk de rest van de koeken met frambozenjam en zet de gezichten op de met jam bestreken onderkanten. Zorg er voor dat de gaatjes op elkaar liggen. Maak lintjes vast door de gaatjes en hang de koeken in de kerstboom.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties