De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

slavinken met gestoofde zuurkool

25 MIN
Slavinken met  gestoofde zuurkool

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Slavinken

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Hak de champignons fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, champignons, peterselie, paneermeel en het ei en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Vorm 4 stevige rolletjes van het gehakt en wikkel deze in met 4 plakjes ontbijtspek per rol.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak het vlees in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  • Bak de slavinken in een ovenschaal in de oven in circa 15 minuten gaar.


Aardappels

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.


Gestoofde zuurkool

  • Schep de zuurkool in het braadvet van de slavinken en stoof de zuurkool circa 7 minuten met de deksel op de pan.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Roer de appel en de rozijnen door de zuurkool en stoof circa 3 met de deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker