Slavinken met gestoofde zuurkool

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Slavinken

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Hak de champignons fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, champignons, peterselie, paneermeel en het ei en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Vorm 4 stevige rolletjes van het gehakt en wikkel deze in met 4 plakjes ontbijtspek per rol.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak het vlees in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  • Bak de slavinken in een ovenschaal in de oven in circa 15 minuten gaar.


Aardappels

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.


Gestoofde zuurkool

  • Schep de zuurkool in het braadvet van de slavinken en stoof de zuurkool circa 7 minuten met de deksel op de pan.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Roer de appel en de rozijnen door de zuurkool en stoof circa 3 met de deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Slavinken met gestoofde zuurkool

  • 2 takjes peterselie
  • 100 g champignons
  • 400 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • klontje boter
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 500 g wijn zuurkool
  • 1 Granny Smith appel
  • 50 g rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
0