Slavinken
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Hak de champignons fijn.
- Meng in een kom het gehakt, champignons, peterselie, paneermeel en het ei en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Vorm 4 stevige rolletjes van het gehakt en wikkel deze in met 4 plakjes ontbijtspek per rol.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak het vlees in circa 6 minuten rondom goudbruin.
- Bak de slavinken in een ovenschaal in de oven in circa 15 minuten gaar.
Aardappels
- Breng een pan met water aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Gestoofde zuurkool
- Schep de zuurkool in het braadvet van de slavinken en stoof de zuurkool circa 7 minuten met de deksel op de pan.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Roer de appel en de rozijnen door de zuurkool en stoof circa 3 met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties