De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

siu mai dimsum

35 min kooktijd
Siu Mai dimsum

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met twee derde van het aardappelzetmeel en roer goed door. Voeg het water toe en roer met een houten lepel tot een gladde, plakkerige massa. Voeg de rest van het aardappelzetmeel en het tapiocameel toe en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 8 minuten rusten.

Vulling
Snijd de gamba’s in kleine stukjes en meng met de maïzena en het varkensgehakt. Snijd de lente-ui en de shiitake in kleine stukjes en meng samen met de sojasaus, shaoxing azijn en de poedersuiker door het gehakt. Schil en snijd de gember fijn. Schil de wortel en snijd in brunoise. Meng de wortel en de gember door het gehakt.
Als het gehakt te nat is meng er dan nog wat maïzena door. Het gehakt moet zo zijn dat je er een bolletje van kan draaien.

Dim Sum
Rol een deel van het deeg uit tot een slang en snijd in kleine stukjes van circa 1 centimeter. Plet de stukjes deeg en druk met een wrijvende beweging met een geolied paletmes tot een dun plakje. Leg een beetje van de vulling in het midden van het deegplakje. Vouw de dim sum zo dat de bovenkant open blijft. Herhaal tot het deeg en vulling op zijn. Vet de stoommand of het stoomplaatje in met olie. Breng een pan water aan de kook en stoom de dim sum circa 10 minuten in een stoommandje tot ze gaar zijn. In de stoomoven duurt dit circa 7 minuten.

Serveer de dim sums met chilisaus en garneer met koriander en ringetjes rode peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker