Limoendressing
Rasp de schil van de limoen. Meng het rasp, limoensap, eidooier, mosterd, gembersiroop en bouillon en roer er beetje bij beetje de druivenpitolie door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
St. Jacobsmosselen
Maak de St. Jacobsmosselen en de zeekraal schoon en spoel ze schoon onder koud stromend water en droog ze op keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook, blancheer de lamsoren en daarna de zeekraal circa 2 minuten en spoel ze koud. Laat de lamsoren en zeekraal goed uitlekken. Snijd de appels in reepjes en meng de helft van de dressing erdoor. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de St. Jacobsmosselen met zout en peper en bak ze in circa 1 minuut om en om goudbruin. Zet het vuur laag en gaar ze nog circa 2 minuten door. Pluk en meng de frisée en veldsla door de lamsoren en zeekraal. Verdeel de groente over borden, leg de St Jacobsmosselen erop en verdeel de appel erover. Serveer de dressing erbij.
* St. Jacobsmosselen worden ook wel St. Jacobsschelpen of coquilles genoemd.
0 reacties