De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

siciliaanse pasta met ricotta dessert

Een verassend Siciliaans pastagerecht met kikkererwten en courgette in combinatie met met een fruitig ricotta dessert.

60 min kooktijd
Siciliaanse pasta met ricotta dessert

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Linguini
Week de kikkererwten circa 8 uur of 1 nachtje in ruim water. Kook de kikkererwten in ruim water met zout in circa 45 minuten gaar en giet ze af. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui, knoflook en ansjovis op laag vuur circa 5 minuten. Schaaf de courgette, met een mandoline of kaasschaaf, in dunne plakjes. Voeg de courgette toe aan het uimengsel en bak circa 3 minuten mee. Pluk de munt en snijd zeer fijn. Voeg eenderde toe aan het uimengsel. Voeg de kikkererwten en de pasta toe aan het courgettemengsel. Breng op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie. Pluk en hak de peterselie fijn. Bestrooi de linguineĀ met de resterende munt en de peterselie.

Dessert
Schep de ricotta in een kom en rasp hierboven de oranje schil van de sinaasappels. Roer goed door elkaar en verdeel over bakjes. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de vliesjes.. Garneer de ricotta met de sinaasappelpartjes, pistachenoten en de granaatappelpitjes. Druppel de honing over het dessert en bestrooi met wat kleine muntblaadjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker