Siciliaanse pasta met ricotta dessert

1
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Linguini
Week de kikkererwten circa 8 uur of 1 nachtje in ruim water. Kook de kikkererwten in ruim water met zout in circa 45 minuten gaar en giet ze af. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui, knoflook en ansjovis op laag vuur circa 5 minuten. Schaaf de courgette, met een mandoline of kaasschaaf, in dunne plakjes. Voeg de courgette toe aan het uimengsel en bak circa 3 minuten mee. Pluk de munt en snijd zeer fijn. Voeg eenderde toe aan het uimengsel. Voeg de kikkererwten en de pasta toe aan het courgettemengsel. Breng op smaak met zout, peper en een flinke scheut olijfolie. Pluk en hak de peterselie fijn. Bestrooi de linguine met de resterende munt en de peterselie.

Dessert
Schep de ricotta in een kom en rasp hierboven de oranje schil van de sinaasappels. Roer goed door elkaar en verdeel over bakjes. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de vliesjes.. Garneer de ricotta met de sinaasappelpartjes, pistachenoten en de granaatappelpitjes. Druppel de honing over het dessert en bestrooi met wat kleine muntblaadjes.

Ingredienten

4
Personen

Siciliaanse pasta

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 350 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stevige kleine courgettes
  • scheut olijfolie
  • 0.5 potje ansjovis
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 bosje peterselie

Dessert

  • 400 g ricotta
  • 2 sinaasappels
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el kastanje honing
  • 2 takjes munt

Extra nodig

  • Mandoline of kaasschaaf
Geef je waardering
1