- Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd een beetje pastawater apart.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de bloemkool in circa 4 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.
- Verwarm de grillpan.
- Snijd de aubergine in plakken en bestrijk de plakken met een beetje olie.
- Gril de aubergine om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
- Pel en hak de knoflook grof.
- Hak de ansjovis grof.
- Pluk de basilicum.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Pureer in het bakje van de staafmixer de amandelen, rozijnen, cherrytomaatjes, kappertjes, knoflook, ansjovis, twee derde van de basilicum en voeg beetje bij beetje de olijfolie extra vierge toe er een gladde pesto ontstaat.
- Meng het achtergehouden pastawater door de pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng in een kom de pesto, bloemkool, de resterende basilicum en de helft van de Parmezaanse kaas met de fusilli.
Serveren
- Verdeel de aubergine over de fusilli. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
0 reacties