Sheperds Pie van oma Ruth

298
Gemiddeld
Sheperds Pie van oma Ruth

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verwarm een oven voor op 170 graden Celsius. Schil de aardappels, snij ze in grove stukken en was ze goed. Kook ze nu in ruim water met zout naar smaak gaar. Pureer de aardappels met boter en melk. Je kunt nu kiezen hoe stevig of hoe slap je de puree maakt. Kook ondertussen de diepvrieserwtjes in water gaar in ongeveer 5 minuten. Bak het rundergehakt in een ruime pan.

Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Voeg nu toe aan het gehakt en bak mee. Doe ongeveer twee eetlepels bloem bij het gehakt en roer goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe, gevolgd door de bouillon en laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken tot het mengsel is ingedikt.

Doe de worcestershiresaus erbij en giet alles in een diepe ovenschaal. Verdeel de doperwten en uitgelekte maïs uit blik er nu over. Verdeel vervolgens de aardappelpuree ook over het gehakt. Plaats de schaal in de oven en verwarm deze in ongeveer 30 minuten tot de bovenkant knapperig is.

Ingredienten

4
Personen

Voor de Sheperds Pie

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el patentbloem
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 ml bouillon
  • 2 el worcestershire saus
  • 2 k kruimige aardappels
  • 100 g roomboter
  • 100 g melk
  • 100 g diepvries doperwten
  • 150 g blik maïs
  • zout
Sheperds Pie van oma Ruth
Geef je waardering
298