De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sheperds pie van oma ruth

Oma Ruth laat aan Danny Jansen zien hoe je een heerlijke Sheperds Pie maakt. Een verrukkelijk hoofdgerecht uit de Australische keuken, met onder andere gehakt en aardappels!

Sheperds Pie van oma Ruth

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 170 graden Celsius. Schil de aardappels, snij ze in grove stukken en was ze goed. Kook ze nu in ruim water met zout naar smaak gaar. Pureer de aardappels met boter en melk. Je kunt nu kiezen hoe stevig of hoe slap je de puree maakt. Kook ondertussen de diepvrieserwtjes in water gaar in ongeveer 5 minuten. Bak het rundergehakt in een ruime pan.

Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Voeg nu toe aan het gehakt en bak mee. Doe ongeveer twee eetlepels bloem bij het gehakt en roer goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe, gevolgd door de bouillon en laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken tot het mengsel is ingedikt.

Doe de worcestershiresaus erbij en giet alles in een diepe ovenschaal. Verdeel de doperwten en uitgelekte maïs uit blik er nu over. Verdeel vervolgens de aardappelpuree ook over het gehakt. Plaats de schaal in de oven en verwarm deze in ongeveer 30 minuten tot de bovenkant knapperig is.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker