De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sheperds Pie van oma Ruth

Oma Ruth laat aan Danny Jansen zien hoe je een heerlijke Sheperds Pie maakt. Een verrukkelijk hoofdgerecht uit de Australische keuken, met onder andere gehakt en aardappels!

Direct naar recept
Sheperds Pie van oma Ruth

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor op 170 graden Celsius. Schil de aardappels, snij ze in grove stukken en was ze goed. Kook ze nu in ruim water met zout naar smaak gaar. Pureer de aardappels met boter en melk. Je kunt nu kiezen hoe stevig of hoe slap je de puree maakt. Kook ondertussen de diepvrieserwtjes in water gaar in ongeveer 5 minuten. Bak het rundergehakt in een ruime pan.

Pel ondertussen de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Voeg nu toe aan het gehakt en bak mee. Doe ongeveer twee eetlepels bloem bij het gehakt en roer goed door. Voeg nu de tomatenpuree toe, gevolgd door de bouillon en laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken tot het mengsel is ingedikt.

Doe de worcestershiresaus erbij en giet alles in een diepe ovenschaal. Verdeel de doperwten en uitgelekte maïs uit blik er nu over. Verdeel vervolgens de aardappelpuree ook over het gehakt. Plaats de schaal in de oven en verwarm deze in ongeveer 30 minuten tot de bovenkant knapperig is.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.