De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sfenj (marokkaanse donuts)

30 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Sfenj (Marokkaanse donuts)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Sfenj
Verwarm de frituur tot circa 170 ºC.

Smelt de boter. Meng de eieren met de yoghurt en de suiker. Rasp er wat sinaasappelschil overheen. Voeg de gesmolten boter toe. Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Roer het rozenwater door het bloemmengsel. Meng het bloemmengsel met het eimengsel en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, tot een pil en verdeel deze vervolgens in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een groot gat in zodat er een soort donut ontstaat. Leg de sfenj één voor één voorzichtig in de frituur en bak om en om bruin in circa 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze direct met suiker.

Dipsaus
Snijd de munt fijn. Meng de jam met het rozenwater en de munt.

Slagroomvulling
Klop de slagroom met de granaatappelmelasse stijf.

Serveren
Serveer de dipsaus bij de sfenj. Snijd een deel van de sfenj open en verdeel de slagroomvulling en frambozen erover. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker