Sesam-tonijnsteaks met avocadosalade

39
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng in een steelpannetje de sojasaus aan de kook.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de sojasaus. Kook de sojasaus kort door.
  • Roer de sojasaus door de noedels.

Avocadosalade

  • Schenk de sesamolie in een kom.
  • Snijd de schil van de sinaasappels, snijd de sinaasappels in vieren en daarna in plakjes en meng met de sesamolie.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado’s in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de bosui, sinaasappelpartjes, avocado’s, de helft van de koriander en taugé met. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Sesam-tonijnsteaks

  • Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier.
  • Strooi de sesamzaadjes op een bordje. Druk de tonijnsteaks om en om in de sesamzaadjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tonijnsteaks om en om in circa 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de avocadosalade over de noedels. Leg de sesam-tonijnsteaks op de avocadosalade. Strooi de resterende koriander eroverheen. 

Ingredienten

4
Personen

Sesam-tonijnsteaks met avocadosalade

  • 300 g noedels
  • 50 ml sojasaus
  • 0.5 el maïzena
  • 1 tl sesamolie
  • 2 handsinaasappels
  • 3 avocado's
  • 1 bosje bosui
  • 0.5 bosje koriander
  • 150 g taugé
  • 400 g tonijnsteaks
  • 4 el sesamzaadjes
  • rijstolie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
39