De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

semifreddo

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers.

25 MIN
Semifreddo

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Leg in een cakeblik een stuk bakpapier, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, circa een halve dag, tot het geheel bevroren is. Snijd de zijkanten los en stort de bevroren semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker