Semifreddo

22
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Leg in een cakeblik een stuk bakpapier, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, circa een halve dag, tot het geheel bevroren is. Snijd de zijkanten los en stort de bevroren semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

8
Personen

Semifreddo

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 600 g slagroom
  • 1 mespuntje zout
  • 1 citroen
  • 300 g gemengd bosfruit
  • 40 g poedersuiker
Geef je waardering
22