De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Semifreddo

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Semifreddo

Bereidingswijze

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker au bain marie luchtig. De eiwitten met de andere helft van de suiker opkloppen en voeg een mespunt zout toe. Knijp de citroen uit boven een zeefje en meng dit met het eiwit. Klop de 350 g slagroom en meng deze met de opgeklopte eierdooiers. Snijd de helft van het rode fruit fijn en voeg dit toe. Voeg het eiwit in gedeeltes toe en meng het geheel voorzichtig. Leg in een cakeblik een stuk bakpapier, giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad. Zet het cakeblik in de vriezer, circa een halve dag, tot het geheel bevroren is. Snijd de zijkanten los en stort de bevroren semifreddo op een bord of schaal. Klop de overige slagroom met 20 g poedersuiker op. Spuit de slagroom bovenop de semifreddo, garneer met het overige rode fruit en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creĆ«ert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.