Verwarm de oven voor op 200°c.
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels, bleekselderij en knolselderij koken:
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Kook de aardappels circa 10 minuten.
Verwijder de onderkant van de bleekselderij, was de stengels en verwijder de harde draden.
Snijd 4 stengels in dunne schuine plakjes. (Deze zijn voor de Waldorf salade.) Snijd de resterende stengels in stukjes van circa 2 centimeter.
Snijd de onderkant en de bovenkant van de knolselderij eraf en snijd de schil van de knol, snijdt de knolselderij doormidden. Snijd 1 helft in dunne plakken, en de plakken weer in repen (Deze zijn voor de Waldorfsalade)
Snijd de andere helft van de knolselderij in blokjes.
Kook de bleekselderij (de stukjes van 2 cm) en de blokjes knolselderij circa de laatste 3 minuten mee met de aardappels. • Giet de aardappels af en laat droog stomen.
De ovenschotel:
Vet een ovenschaal in met olie.
Pel de uien. Halveer en snijd in grove stukken.
Snijd de brie in plakken.
Verdeel de voorgekookte aardappel, blokjes knolselderij, bleekselderij en de ui in de oven schaal.
Breng op smaak met zout en peper en beleg met plakken brie.
Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten tot de groente gaar zijn en de brie gesmolten is.
De Waldorfsalade:
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Dompel de reepjes knolselderij circa 3 minuten in het kokende water
Koud spoelen en goed droog deppen met keukenpapier.
Was de appel en snijd deze rond het klokhuis in plakken en de plakken weer in dunne repen.
Week de rozijnen circa 5 minuten in warm water en laat vervolgens uitlekken.
Meng de knolselderij reepjes met bleekselderij, appel, rozijnen, halvanaise, druiven en walnoten.
Breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee