De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schwarzwälder kirschtorte

60 MIN
Schwarzwälder kirschtorte

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade.

Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelpoeder er voorzichtig door.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de taart in circa 40 minuten gaar. Laat het chocoladekapsel afkoelen en steek er ringen uit. Mix het chocoladekapsel wat overblijft tot kruimels.

Laat voor garnering in een pannetje het water met 75 gram suiker koken, tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en roer de kirsch erdoor. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep in een spuitzak. Schep een spuitzak vol met de slagroom en meng de overige room door de gesmolten chocolade.

Laat de kersen uitlekken. Besprenkel onderste en bovenste laag chocoladekapsel met het kirschmengsel. Bespuit de onderste laag met ringen slagroom en verdeel er kersen ertussen. Leg de middelste laag erop.

Bespuit ook deze laag met de chocolademousse. Leg daar de bovenste laag cake op. Bestrijk de bovenste laag en de zijkanten met slagroom.

Garneer met stukjes chocolade, kersen en plak aan de zijkant de achtergehouden kruimels van de chocoladekapsel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker