De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Schwarzwälder kirschtorte

Een puntje van deze Schwarzwalder Kirschtorte is ouderwets genieten. Deze klassieker moet je als thuisbakker gewoon een keer gemaakt hebben. 

60 min. voorbereidingstijd
30 min. oventijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
schwarzwalder kirsch

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"De Schwarzwalder Kirschtorte is een chocoladetaart met kersen. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Sommigen zullen 'm een tikkeltje ouderwets vinden, maar vergeet niet dat sommige recepten niet voor niets klassiekers zijn."

Bereidingswijze

Schwarzwälder kirschtorte

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 

  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf in een vetvrije kom.

  3. In een aparte kom klop je de eigelen luchtig met de rest van de suiker. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeel.

  4. Zeef in delen de bloem en het cacaopoeder boven het eiermengsel. Spatel dit voorzichtig door elkaar zonder te veel lucht te verliezen.

  5. Verdeel het beslag in 3 met bakpapier beklede springvormen. Draai de oventemperatuur terug naar 170 °C en bak de cake 30 min in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat het geheel afkoelen.

  6. Mix 50 ml water met 50 g suiker en verwarm in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur, voeg de kirsch toe en laat afkoelen. 

    Voeg een scheutje kersensap toe aan de siroop.

  7. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en slagroomversteviger.

  8. Leg 1 laag chocoladebiscuit op een serveerschaal. Besprenkel de bovenkant met de suikersiroop.

  9. Verdeel een laag slagroom over de besprenkelde plak biscuit, en verdeel in het midden de helft van de kersentaartvulling. Leg de volgende plak biscuit hierbovenop en herhaal de stappen. Eindig met het laatste stuk chocoladebiscuit. 

  10. Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant. Versier met de verse kersen en serveer. 

    Je kunt het beste de slagroom in een buitenste ring spuiten en daarna opvullen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.