Schwarzwälder kirschtorte
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf in een vetvrije kom.
-
In een aparte kom klop je de eigelen luchtig met de rest van de suiker. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeel.
-
Zeef in delen de bloem en het cacaopoeder boven het eiermengsel. Spatel dit voorzichtig door elkaar zonder te veel lucht te verliezen.
-
Verdeel het beslag in 3 met bakpapier beklede springvormen. Draai de oventemperatuur terug naar 170 °C en bak de cake 30 min in de voorverwarmde oven. Haal de cake uit de oven en laat het geheel afkoelen.
-
Mix 50 ml water met 50 g suiker en verwarm in een pannetje tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur, voeg de kirsch toe en laat afkoelen.
-
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en slagroomversteviger.
-
Leg 1 laag chocoladebiscuit op een serveerschaal. Besprenkel de bovenkant met de suikersiroop.
-
Verdeel een laag slagroom over de besprenkelde plak biscuit, en verdeel in het midden de helft van de kersentaartvulling. Leg de volgende plak biscuit hierbovenop en herhaal de stappen. Eindig met het laatste stuk chocoladebiscuit.
-
Verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant. Versier met de verse kersen en serveer.
0 reacties