De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimmandjes met fruit

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Schuimmandjes met fruit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuimmandjes
Verwarm de oven voor op 80 ºC.
Zet de siliconen vormpjes met de bolle kant naar boven op een bakplaat.
Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit het eiwit om de vormpjes heen vormpjes omhoog.
Droog de eiwitmandjes minstens 2 uur in de oven.

Vulling
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Smelt de melkchocolade au bain-marie en klop de slagroom yoghurt dik.
Spatel de slagroom door de melkchocolade.
Pel en snijd de kiwi en banaan in plakken. Schil en snijd de mango in plakken en maak egeltjes van plakjes pruimen.

Haal schuimmandjes van de siliconen vormpjes en bestrijk de binnenkant met de pure chocolade. Verdeel de chocoladeroom en het fruit erover.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker