Schorseneren op Vlaamse wijze

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Kook de krieltjes in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze door de helft. Breng in een pan 500 ml melk en water met zout aan de kook. Borstel de schorseneren onder koud water af, schil ze en leg ze in een bak met water en melk. Kook de schorseneren in de pan met water en melk in circa 15 minuten gaar. Smelt de boter en hak de peterselie fijn. Rol de schorseneren in de ham en leg ze op borden. Verdeel de eieren en krieltjes erover en serveer met de boter en peterselie. 

Ingredienten

4
Personen

Schorseneren op Vlaamse wijze

  • 500 g krieltjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 1 l melk
  • 1 kg schorseneren
  • 8 plakken achterham
  • 100 g boter
  • 1 bosje peterselie
Geef je waardering
1