De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Schorseneren op Vlaamse wijze

Kook de krieltjes in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze door de helft. Breng in een pan 500 ml melk en water met zout aan de kook. Borstel de schorseneren onder koud water af, schil ze en leg ze in een bak met water en melk.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Schorseneren op Vlaamse wijze

Bereidingswijze

Kook de krieltjes in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze door de helft. Breng in een pan 500 ml melk en water met zout aan de kook. Borstel de schorseneren onder koud water af, schil ze en leg ze in een bak met water en melk. Kook de schorseneren in de pan met water en melk in circa 15 minuten gaar. Smelt de boter en hak de peterselie fijn. Rol de schorseneren in de ham en leg ze op borden. Verdeel de eieren en krieltjes erover en serveer met de boter en peterselie. 

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.