De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scherven-brengen-geluk-taart

135 MIN
Scherven-brengen-geluk-taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, basterdsuiker en het ei. Rasp de schil van de citroen erboven, meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het te veel aan de deeg van de randen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem in de oven in circa 15 minuten gaar. Verwijder de blindbakvulling en bak nog circa 8 minuten.

Chocoladevulling
Breng de slagroom met de melk aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los en giet de kokende slagroom erop. Meng goed door en giet terug in de pan. Gaar zonder te koken. Hak de chocolade. Voeg de chocolade toe aan de crème en roer tot deze is opgelost. Verdeel de vulling over de taartbodem en laat circa 1 uur in de koelkast opstijven.

Stracciatellaroom
Rasp de chocolade. Klop de slagroom met de suiker stijf en meng al roerend de chocolade erdoor. Schep de stracciatellaroom in het midden van de taart.

Chocoladeschotsen
Smelt alle chocoladesoorten apart au bain-marie. Begin met de witte chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade dun uit over de vellen cellofaanfolie. Herhaal dit met de melk- en pure chocolade. Laat de chocolade even uitharden. Breek de chocolade in stukken en steek ze in de stracciatellaroom. Bestuif met poedersuiker.

Tip: als je begint met de witte chocolade en vervolgens met de melk- en de pure chocolade hoef je de marmeren plaat niet schoon te maken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker