Schelvis met salsa verde en peperonata

1
Makkelijk
Schelvis met salsa verde en peperonata

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg de warme melk toe en stamp met een stamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met een beetje zout, peper en een scheutje olijfolie.

Peperonata

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van circa 2 centimeter. Halveer de cherrytomaten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paprika's en de cherrytomaten circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Schelvis met salse verde

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet circa 3 minuten op de velkant. Keer de schelvis om en bak nog circa 2 minuten. Pluk en hak de basilicum en peterselie grof. Snijd de biestlook grof. Snijd de ansjovis in stukjes en pel en snijd de knoflook. Mix met een staafmixer in een hoge kom de basilicum, bieslook, peterselie, ansjovis, knoflook, kappertjes, rode wijnazijn en olijfolie extra vergine tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de peperonata over borden en leg de vis erbij. Serveer de salsa verde over de schelvis.

Ingredienten

4
Personen

Schelvis met salse verde en peperonata

  • 800 g aardappelen
  • 150 ml melk
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paper
  • 1 groene paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 schelvisfilets à 100 g
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 3 el rode wijnazijn
  • 200 ml olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • pureestamper
  • staafmixer
Schelvis met salsa verde en peperonata
Geef je waardering
1