De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sate kambing

30 min kooktijd
Sate Kambing

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Saté
Verwarm de grillpan voor.
Week de satéprikkers in water.
Snijd het vlees in kleine blokken en pel en snijd de knoflook fijn. Marineer het vlees met de knoflook, sojasaus, peper, sap van de limoen en olie.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de ui. Vijzel de peper, ui, pinda’s, sap van de citroen en vissaus tot een saus.

Groente
Blancheer de sugarsnaps circa 3 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet ze af en spoel ze koud. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.
Rijg het vlees aan de stokjes en grill ze om en om goudbruin en gaar.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de sugarsnaps, radijsjes, en komkommer circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker