Sate Kambing

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Saté
Verwarm de grillpan voor.
Week de satéprikkers in water.
Snijd het vlees in kleine blokken en pel en snijd de knoflook fijn. Marineer het vlees met de knoflook, sojasaus, peper, sap van de limoen en olie.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de ui. Vijzel de peper, ui, pinda’s, sap van de citroen en vissaus tot een saus.

Groente
Blancheer de sugarsnaps circa 3 minuten in een pan met kokend water en zout. Giet ze af en spoel ze koud. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.
Rijg het vlees aan de stokjes en grill ze om en om goudbruin en gaar.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de sugarsnaps, radijsjes, en komkommer circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Saté

  • 500 gr geitenlamfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 scheutje soja saus
  • versgemalen peper
  • 1 limoen
  • olie
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 40 g ongezouten pinda's
  • 1 citroen
  • 1 scheutje vissaus

Groenten

  • 150 g sugarsnaps
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs

Extra nodig

  • satéprikkers
  • vijzel
Geef je waardering
7