- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Sardineballetjes
- Pluk en hak de peterselie en koriander.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng voor de marinade in een kom de peterselie, koriander, rode peper, komijnpoeder, kurkuma, knoflook en olie.
- Pureer de sardientjes en een kwart van de marinade met een staafmixer tot ‘sardientjes gehakt’. (bewaar de tomatensaus van de sardientjes)
- Voeg de rijst en een kwart van de marinade toe aan de sardientjes. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg in een pan.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes. Schrap de winterpeen en snijd in blokjes.
- Leg de blokjes aardappels en winterpeen op de visballetjes.
- Snijd de tomaten en citroen in plakken. Verdeel de plakken over de aardappels en winterpeen in de pan. Schenk de tomatensaus van de sardientjes, de andere helft van de marinade en de visbouillon erbij. Laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan circa 13 minuten stoven.
0 reacties