Sandwich van makreel met tomatensalsa

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Tomatensalsa

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotjes circa 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten mee op hoog vuur.
  • Roer de tomatenblokjes, azijn en tomatenketchup erdoor. Zet het vuur lager en laat de tomatensalsa met deksel op de pan circa 10 minuten koken.

Makreelsalade en brood

  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Rooster de boterhammen in de oven in circa 5 minuten krokant.
  • Maak de makreel schoon en verkruimel de makreel boven een kom.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd de radijsjes in vieren en roer de radijsjes en de kwark door de makreel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een aparte kom de rucola met een scheutje olijfolie.

Serveren Sandwich

  • Leg op elk bord 3 sneetjes brood, leg hierop plakjes komkommer, de makreelsalade en de rucola, herhaal dit en eindig met een sneetje brood.
  • Serveer de tomatensalsa apart in kommetjes.
  • Zet het brood vast met prikkers en halveer diagonaal. 

Ingredienten

4
Personen

Tomaten salsa

  • 6 trostomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el tomatenketchup

Sandwich

  • 12 volkoren boterhammen
  • 400 g gerookte makreel
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 100 g magere kwark
  • 150 g rucola
  • olijfolie

Extra nodig:

  • satéprikkers
Geef je waardering
0