- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Tomatensalsa
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotjes circa 3 minuten.
- Voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten mee op hoog vuur.
- Roer de tomatenblokjes, azijn en tomatenketchup erdoor. Zet het vuur lager en laat de tomatensalsa met deksel op de pan circa 10 minuten koken.
Makreelsalade en brood
- Snijd de korstjes van het brood.
- Rooster de boterhammen in de oven in circa 5 minuten krokant.
- Maak de makreel schoon en verkruimel de makreel boven een kom.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Snijd de radijsjes in vieren en roer de radijsjes en de kwark door de makreel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een aparte kom de rucola met een scheutje olijfolie.
Serveren Sandwich
- Leg op elk bord 3 sneetjes brood, leg hierop plakjes komkommer, de makreelsalade en de rucola, herhaal dit en eindig met een sneetje brood.
- Serveer de tomatensalsa apart in kommetjes.
- Zet het brood vast met prikkers en halveer diagonaal.
0 reacties