Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Voor de sandwich

  • 1 half (zuurdesem) brood
  • 4 plakken schapenkaas
  • 5 plakken dik gesneden ham
  • 3 gekleurde tomaten
  • 1 handje sla
  • 2 eieren (gekookt)

Voor de humus

  • 150 g rode linzen
  • 70 g pompoenpitten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kerrie
  • 0.5 citroen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl honing
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Bereiding:

Maak de humus door 150 gr linzen ca 10 minuten te koken. Giet ze af en doe ze in een blender. Voeg hier de gepofte pompoenpitten, komijn, kerrie en tenen knoflook aan toe. Giet er een scheutje olijfolie en het sap van een 1/2 citroen bij. Breng verder op smaak met honing en een snufje zout. Mix het geheel tot een spread. Snijd de eieren, de schapenkaas en tomaten in plakjes.

Serveren

Snijd het brood in sneetjes en besmeer met humus. Beleg de sneetjes vervolgens met sla, ei, kaas, ham en tomaat.

Geef je waardering

26
Sandwich met humus van rode linzen