De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sandwich met humus van rode linzen

Maak de humus door 150 gr linzen ca 10 minuten te koken. Giet ze af en doe ze in een blender. Voeg hier de gepofte pompoenpitten, komijn, kerrie en tenen knoflook aan toe.

Sandwich met humus van rode linzen

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:

Maak de humus door 150 gr linzen ca 10 minuten te koken. Giet ze af en doe ze in een blender. Voeg hier de gepofte pompoenpitten, komijn, kerrie en tenen knoflook aan toe. Giet er een scheutje olijfolie en het sap van een 1/2 citroen bij. Breng verder op smaak met honing en een snufje zout. Mix het geheel tot een spread. Snijd de eieren, de schapenkaas en tomaten in plakjes.

Serveren

Snijd het brood in sneetjes en besmeer met humus. Beleg de sneetjes vervolgens met sla, ei, kaas, ham en tomaat.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker