- Prik met een mesje een paar gaatjes in de schil van de aardappels, leg ze in een glazen kom en bestrooi met een beetje zout. Voeg een scheutje water toe en dek helemaal af met een bord. Gaar de aardappels circa 12 minuten in de magnetron op 900 watt.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de sperziebonen circa 6 minuten. Giet de sperziebonen af en meng in de pan met de sambal.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 5 minuten op laag vuur koken.
- Haal de zoete aardappels uit de kom en lepel ze uit de schil boven de kokossaus. Breng op smaak met een beetje zout.
- Pluk de korianderblaadjes en snijd de stelen fijn. Voeg de stelen toe aan de zoete aardappel-kokoscrème.
- Kook de eieren circa 6 minuten in water met een beetje zout. Pel de eieren, snijd in parten en meng door de sambalboontjes.
Serveren
- Verdeel de zoete aardappel-kokoscrème over borden. Schep de sambalboontjes erbovenop. Garneer met de korianderblaadjes.
Meld je aan en praat mee