Sambal goreng spruitjes

151
Makkelijk
Sambal goreng spruitjes

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Snijd de grote spruitjes door de helft. Pel en snijd het ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan. Meng het ui, knoflook, laos, daun salam, trassi en sambal oelek in de pan. Roer dit goed door.

Meng de spruitjes in de pan. Snijd de tomaat in 4 partjes. Voeg de tomaat, bouillonblokje, ketjap, kokosmelk en water toe aan het mengsel in de pan.

Roer het geheel goed door. Laat het in circa 10-15 minuten gaar koken.

Ingredienten

4
Personen

Sambal goreng spruitjes

  • 500 g schoongemaakte spruiten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 1 schijfje laos
  • 1 daun salam (Indisch laurierblad)
  • 1 mespuntje trassi (garnalenpasta)
  • 0.5 el sambal oelek
  • 0.5 tomaat
  • 0.75 rundvleesbouillonblokje
  • 1 scheut ketjap manis
  • 250 ml kokosmelk
  • 0.5 glas water

Extra nodig

  • hapjespan
Sambal goreng spruitjes
Geef je waardering
151