De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sambal badjak

Oma Reen weet als geen ander hoe je de lekkerste sambal badjak klaarmaakt. Wij delen hier haar recept zodat je het zelf ook kan proberen thuis. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sambal

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Oma Reen weet als geen ander hoe je de lekkerste sambal badjak klaarmaakt. Wij delen hier haar recept zodat je het zelf ook kan proberen thuis. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Snijd de lomboks in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Pel en snipper de sjalotten. Pureer de lomboks, knoflooktenen, sjalotten en kemirinoten met de staafmixer. 

Stap 2: 
Verhit een scheutje van de sojaolie in een wok. Fruit de peperpuree. Snijd ondertussen de gember in stukken en voeg toe aan de pan. Kneus de sereh en de salambladeren en snijd de laos in plakken en voeg toe aan de pan. Voeg de bruine basterdsuiker toe en een snuf zout en gaar de sambal terwijl je roert voor circa 3 minuten. Voeg daarna de rest van de sojaolie toe en bak de sambal op hoog vuur voor nog 2 minuten. 

Stap 3: 
Verwijder de serehstengel. Schep de sambal in een gesteriliseerde weckpot. Sluit de pot en zet hem op zijn kop weg. Laat de sambal afkoelen. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.