De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salzburger nockerl

30 min kooktijd
Salzburger nockerl

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Salzburger nockerl
Klop de eiwitten met drie vierde van de suiker tot stijve pieken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rest van de suiker en het vanillemerg toe aan de eidooiers. Klop het eidooiermengsel luchtig. Meng de bloem met de maïzena en spatel door het eidooiermengsel tot een egaal beslag. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Giet de melk in de ovenschaal en leg het klontje boter in het midden. Bestrooi met de vanillesuiker. Verwarm de ovenschaal circa 5 minuten in de oven tot de boter gesmolten is. Verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC. Spatel de eiwitten door het eidooiermengsel tot een egaal en luchtig beslag. Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak nog circa 8 minuten tot het schuim goudbruin en gaar is. Bestuif met poedersuiker.

Roodfruitsaus
Breng in een pan het roodfruitsap aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Meng een scheutje van het warme sap door de eidooiers en schenk terug in de pan. Roer goed door en gaar de roodfruitsaus zonder te koken. Serveer de saus bij de Salzburger nockerl.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker