Salzburger nockerl
Klop de eiwitten met drie vierde van de suiker tot stijve pieken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rest van de suiker en het vanillemerg toe aan de eidooiers. Klop het eidooiermengsel luchtig. Meng de bloem met de maïzena en spatel door het eidooiermengsel tot een egaal beslag. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Giet de melk in de ovenschaal en leg het klontje boter in het midden. Bestrooi met de vanillesuiker. Verwarm de ovenschaal circa 5 minuten in de oven tot de boter gesmolten is. Verlaag de oventemperatuur naar 120 ºC. Spatel de eiwitten door het eidooiermengsel tot een egaal en luchtig beslag. Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak nog circa 8 minuten tot het schuim goudbruin en gaar is. Bestuif met poedersuiker.
Roodfruitsaus
Breng in een pan het roodfruitsap aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los. Meng een scheutje van het warme sap door de eidooiers en schenk terug in de pan. Roer goed door en gaar de roodfruitsaus zonder te koken. Serveer de saus bij de Salzburger nockerl.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties