Stap 1: deeg
Meng de boter met de suiker, ei, zout en de rasp van de citroen tot een romig geheel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Verkruimel de koekjes en meng deze door het deeg. Vet de bakvorm in. Bekleed de bakvorm met het deeg en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem met bakpapier en verdeel het zeezout (of bakbonen) erover voor het blindbakken. Bak de bodem circa 25 minuten in de oven.
Stap 2: vulling
Zet de oventemperatuur terug naar 180 °C. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat circa 4 minuten al roerende zachtjes koken. Voeg het zout toe en schenk de vulling over de taartbodem. Bak de taart nog circa 15 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Stap 3: meringue
Klop het eiwit met een schepje suiker tot stijve pieken in de mixer. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook tot 121 °C. Schenk in een dunne straal de suikersiroop bij de eiwitten en blijf kloppen tot het stijf is. Doe het geklopte eiwit in een spuitzak en spuit rozetten op de taart. Brand met een brander de meringue tot het lichtbruin is.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties