Gerookte makreel
Fileer de makreel. Verhit een droge pan en karamelliseer de bruine suiker in de pan. Bak de rijst en het venkelzaad mee. Zet een vergiet op de pan zodra de pan begint te roken en leg daar de makreel met de huid naar beneden in. Dek het vergiet en de pan af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten roken op het vuur. Zet het vuur uit en laat de makreel circa 30 minuten trekken en verder roken.
Salade van venkel met mosselen en kokkels
Snijd de venkel, venkeltoppen, ui,en geroosterde rode paprika’s in stukken. Snipper de radijs fijn. Hak de dille fijn en meng alles met elkaar. Verwarm olijfolie in een pan. Hak de knoflook en peper en bak in de pan. Voeg de kappertjes en mosselen en kokkels toe en blus af met witte wijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Meng dit door de venkelsalade.
Gerookte makreel vervolg
Verwarm olijfolie in een pan. Schud wat bloem op een bord. Doop de makreelfilets met de huidkant in de bloem. Bak de makreel op de huid circa 10 seconden in de hete olie en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade onderop en leg daar de makreelfilets op. Garneer met dille.
0 reacties