De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van venkel met gerookte makreel, mosselen en kokkels

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Salade van venkel met gerookte makreel, mosselen en kokkels

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gerookte makreel
Fileer de makreel. Verhit een droge pan en karamelliseer de bruine suiker in de pan. Bak de rijst en het venkelzaad mee. Zet een vergiet op de pan zodra de pan begint te roken en leg daar de makreel met de huid naar beneden in. Dek het vergiet en de pan af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten roken op het vuur. Zet het vuur uit en laat de makreel circa 30 minuten trekken en verder roken.

Salade van venkel met mosselen en kokkels
Snijd de venkel, venkeltoppen, ui,en geroosterde rode paprika’s in stukken. Snipper de radijs fijn. Hak de dille fijn en meng alles met elkaar. Verwarm olijfolie in een pan. Hak de knoflook en peper en bak in de pan. Voeg de kappertjes en mosselen en kokkels toe en blus af met witte wijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Meng dit door de venkelsalade.

Gerookte makreel vervolg
Verwarm olijfolie in een pan. Schud wat bloem op een bord. Doop de makreelfilets met de huidkant in de bloem. Bak de makreel op de huid circa 10 seconden in de hete olie en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade onderop en leg daar de makreelfilets op. Garneer met dille.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker