De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade van venkel met gerookte makreel, mosselen en kokkels

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade van venkel met gerookte makreel, mosselen en kokkels

Bereidingswijze

Gerookte makreel
Fileer de makreel. Verhit een droge pan en karamelliseer de bruine suiker in de pan. Bak de rijst en het venkelzaad mee. Zet een vergiet op de pan zodra de pan begint te roken en leg daar de makreel met de huid naar beneden in. Dek het vergiet en de pan af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten roken op het vuur. Zet het vuur uit en laat de makreel circa 30 minuten trekken en verder roken.

Salade van venkel met mosselen en kokkels
Snijd de venkel, venkeltoppen, ui,en geroosterde rode paprika’s in stukken. Snipper de radijs fijn. Hak de dille fijn en meng alles met elkaar. Verwarm olijfolie in een pan. Hak de knoflook en peper en bak in de pan. Voeg de kappertjes en mosselen en kokkels toe en blus af met witte wijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Meng dit door de venkelsalade.

Gerookte makreel vervolg
Verwarm olijfolie in een pan. Schud wat bloem op een bord. Doop de makreelfilets met de huidkant in de bloem. Bak de makreel op de huid circa 10 seconden in de hete olie en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade onderop en leg daar de makreelfilets op. Garneer met dille.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.