Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Salade
Verdeel het katenspek over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het spek circa 10 minuten in de oven.
Snijd het brood in blokjes.
Pel de knoflook.
Verhit olie in een koekenpan fruit de knoflook. Haal de knoflook uit de pan en bak het brood krokant.
Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de sla in brede repen.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Scheur de ansjovis in stukjes.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit, kruis het vruchtvlees in in de schil en lepel het vruchtvlees eruit.
Halveer de cherrytomaatjes en snijd eieren in stukjes.
Meng de salade in een kom en brokkel de kaas erboven.
Boerendressing
Meng in een kom de mayonaise met de mosterd en de karnemelk.
Pel en hak de knoflook, snijd de bosui in dunne ringetje en roer ze door het karnemelkmengsel.
Meng de salade door de dressing.
Verdeel de salade over de borden en verdeel het spek en de croutons erover.
Leg de plakjes spek bovenop.
0 reacties