De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade en dressing van komkommer

15 MIN
Salade en dressing van komkommer

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de uiteindes van de komkommer. Halveer de komkommer en lepel de zaadlijsten eruit. Schep de zaadlijsten in een kom. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook.

Pureer de sjalot, knoflook, mosterd, azijn, de olie en de zaadlijsten met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de komkommer in lange schuine reepjes en meng met de dressing.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker