De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saint-honorétaart

Maak de karamelroom een dag van tevoren. Laat hiervoor de suiker karamelliseren en blus af met verwarmde slagroom. Laat dit afkoelen in de koelkast. Leng voor de custard de custardpoeder aan met een scheutje melk. Breng in een pan de resterende melk met de suiker en vanillemerg aan de kook.

60 min kooktijd
Saint-Honorétaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak de karamelroom een dag van tevoren. Laat hiervoor de suiker karamelliseren en blus af met verwarmde slagroom. Laat dit afkoelen in de koelkast. Leng voor de custard de custardpoeder aan met een scheutje melk. Breng in een pan de resterende melk met de suiker en vanillemerg aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe aan de kokende melk en laat het ongeveer 2 minuten koken. Laat de custard afkoelen en doe het in een spuitzak. Breng voor het soezenbeslag de melk met het water aan de kook. Laat hierin de boter smelten. Voeg al roerend de bloem en het zout toe en laat het in ongeveer 2 minuten al roerend garen. Haal de pan van het vuur doe het beslag in een kom. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe het beslag in een spuitzak. Verwarm de oven voor op onder- en bovenwarmte 180 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit. Snijd het bladerdeeg op maat met behulp van een springvorm van 22 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg (dit voorkomt dat het bladerdeeg teveel rijst). Spuit drie ringen van soezenbeslag op het bladerdeeg en spuit van de rest kleine soesjes. Bak de bodem en de soesje in ongeveer 30 minuten gaar en laat ze afkoelen. Spuit de custard in de ruimte tussen de soezenringen en vul de soesjes. Laat in een pan met dikke bodem 250 g suiker karamelliseren. Doop hier eerst de boven en dan de onderkant van de soesjes in en zet ze op de buitenste rand van de taartbodem. Klop de karamelroom luchtig en spuit deze op de taart. Bestrooi de taart met een klein beetje grof zeezout.

Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker