De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes

Was de druiven en verdeel ze over 4 diepe borden of glazen. Klop de dooiers met de suiker en de champagne in een hittebestendige kom met de mixer lichtgeel en romig. Breng in een pan een laagje water tegen de kook aan, draai het vuur laag en plaats de kom met het champagnemengsel erboven.

20 MIN
Sabayon met druiven en suikerbroodstaafjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sabayon met druiven
Was de druiven en verdeel ze over 4 diepe borden of glazen. Klop de dooiers met de suiker en de champagne in een hittebestendige kom met de mixer lichtgeel en romig. Breng in een pan een laagje water tegen de kook aan, draai het vuur laag en plaats de kom met het champagnemengsel erboven. Het water mag de kom niet raken. Klop het mengsel in circa 10 minuten tot een gebonden en schuimig geheel. De sabayon is gaar als u met de garde een acht door de massa trekt en deze blijft liggen. Schenk de sabayon over de druiven en serveer direct.

Suikerbroodstaafjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de korsten over de lengte van het suikerbrood zodat de zijkanten recht zijn. Snijd het brood in plakken van 1 cm dik. Snijd de ze in brede repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter en strijk de repen ermee in. Zet ze circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.  

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker