Rudolph’s candybar

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Mueslibodem
Breng boter, honing en suiker aan de kook.
Snijd de pecannoten en abrikozen in stukjes.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een plakkerig mengsel.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm.
Leg er plasticfolie op, druk goed aan en laat de mueslibodem opstijven in de koelkast.

Karamel
Breng room aan de kook.
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje en blus af met de room.
Kook de saus tot de karamel gesmolten is en roer de boter erdoor.
Haal de pan van het vuur.
Snijd de chocolade in stukjes en roer de chocolade en een snufje zout door de karamelsaus.
Verdeel de saus over de mueslibodem en laat opstijven in de koelkast.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Chocoladecrème
Smelt de chocolade.
Roer de boter met poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom los en roer in 2 gedeeltes door de boter. Roer de chocolade erdoor en schep de crème in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit de crème bovenop de mueslirepen en vries ze aan.

Topping
Smelt de chocolade apart van elkaar.
Schep de pure chocolade in een spuitzakje.
Wentel de mueslirepen voorzichtig door de melkchocolade en ;laat ze uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit er dunne lijntjes pure chocolade over.

Ingredienten

20
Porties

Mueslibodem

  • 60 g boter
  • 50 g honing
  • 85 g rietsuiker
  • 25 g pecannoten
  • 25 g gedroogde abrikozen
  • 120 g havervlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 25 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 15 g pompoenpitten
  • 15 g sesamzaad
  • 15 g amandelschaafsel

Karamel

  • 50 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 40 g boter
  • 50 g melkchocolade
  • zout

Banketbakkersroom (125 gram)

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 25 g suiker
  • 1 eidooier
  • 0.5 el bloem

Chocoladecrème

  • 40 g pure chocolade
  • 125 g boter
  • 30 g poedersuiker

Topping

  • 100 g pure chocolade
  • 400 g melkchocolade

Extra nodig

  • vierkante bakvorm van 25 x 25 cm
  • spuitzak
  • glad spuitmondje
Geef je waardering
10