Rucolastamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk en de boter.
- Roer de rucola door de puree en breng op smaak met de mosterd, een beetje zout en versgemalen peper.
Rode uienchutney
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appel en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee.
- Schenk de azijn en het water erbij en breng aan de kook. Kook in circa 5 minuten tot het een beetje stroperig is. Zet het vuur uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Oesterzwammen
- Verhit een scheutje olie in een pan. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bak de oesterzwammen op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de oesterzwammen om de stamppot heen. Schep een flinke lepel rode uienchutney op de stamppot.
0 reacties