Rucolastamppot met rode uienchutney

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Rucolastamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk en de boter.
  • Roer de rucola door de puree en breng op smaak met de mosterd, een beetje zout en versgemalen peper.

Rode uienchutney

  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appel en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk de azijn en het water erbij en breng aan de kook. Kook in circa 5 minuten tot het een beetje stroperig is. Zet het vuur uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Oesterzwammen

  • Verhit een scheutje olie in een pan. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bak de oesterzwammen op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de oesterzwammen om de stamppot heen. Schep een flinke lepel rode uienchutney op de stamppot.

 

 

Ingredienten

4
Personen

Rucolastamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 250 g rucola
  • 1 el grove mosterd

Rode uienchutney

  • 3 rode uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 appel
  • 2 el suiker
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml water

Oesterzwammen

  • 300 g oesterzwammen

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
2