Rosevalsalade met mosterddressing

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Rosevalsalade met mosterddressing

  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
  • Voeg circa de laatste 3 minuten de walnoten toe.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in gelijke stukken. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel ze koud.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng de grove mosterd met de fijne mosterd, wijnazijn en honing en schenk al roerend met een garde de olijfolie in een dun straaltje erbij. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
  • Meng de roseval aardappels, spekblokjes, groene asperges, radijs, bosuitjes en de walnoten door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Rosevalsalade met mosterddressing

  • 800groseval aardappels
  • 125gspekblokjes
  • 65gwalnoten
  • 500ggroene asperges
  • 1bosjebosui
  • 1bosjeradijs
  • 1elgrove mosterd
  • 1elfijne mosterd
  • 20mlwitte wijnazijn
  • 1elhoning
  • 60mlolijfolie extra vierge
Geef je waardering
1