Groente in het zuur en brood
- Maak de haricots verts en snijd ze doormidden.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de boontjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
- Snijd de babymaïs in vieren.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotten op laag vuur circa 5 minuten. Voeg de azijn toe en laat het mengsel afkoelen.
- Roer dit mengsel door de haricots verts en de maïs.
- Snijd het brood in dikke plakken en bestrijk de plakken met olie.
- Verwarm een grillpan en gril het brood om en om circa 4 minuten.
Rosbiefbonbons
- Snijd de bieten in blokjes.
- Meng in een kom de zure room en mierikswortel met de bietjes en breng op smaak met zout en peper.
- Leg 4 plakken rosbief kruislings over elkaar. Schep in het midden een flinke schep van het bietenmengsel. Vouw de rosbief dicht zodat er een bonbon ontstaat. Herhaal dit tot je 2 rosbiefbonbons per persoon hebt.
- Serveer de rosbiefbonbons met de groente en het brood.
0 reacties