De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rosbiefbonbon met groente in het zuur

25 min kooktijd
Rosbiefbonbon met groente in het zuur

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Groente in het zuur en brood

  • Maak de haricots verts en snijd ze doormidden.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de boontjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
  • Snijd de babymaïs in vieren.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotten op laag vuur circa 5 minuten. Voeg de azijn toe en laat het mengsel afkoelen.
  • Roer dit mengsel door de haricots verts en de maïs.
  • Snijd het brood in dikke plakken en bestrijk de plakken met olie.
  • Verwarm een grillpan en gril het brood om en om circa 4 minuten.

Rosbiefbonbons

  • Snijd de bieten in blokjes.
  • Meng in een kom de zure room en mierikswortel met de bietjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 4 plakken rosbief kruislings over elkaar. Schep in het midden een flinke schep van het bietenmengsel. Vouw de rosbief dicht zodat er een bonbon ontstaat. Herhaal dit tot je 2 rosbiefbonbons per persoon hebt.
  • Serveer de rosbiefbonbons met de groente en het brood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker