Rosbiefbonbon met groente in het zuur

0
Makkelijk
Rosbiefbonbon met groente in het zuur

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Groente in het zuur en brood

  • Maak de haricots verts en snijd ze doormidden.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de boontjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
  • Snijd de babymaïs in vieren.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotten op laag vuur circa 5 minuten. Voeg de azijn toe en laat het mengsel afkoelen.
  • Roer dit mengsel door de haricots verts en de maïs.
  • Snijd het brood in dikke plakken en bestrijk de plakken met olie.
  • Verwarm een grillpan en gril het brood om en om circa 4 minuten.

Rosbiefbonbons

  • Snijd de bieten in blokjes.
  • Meng in een kom de zure room en mierikswortel met de bietjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 4 plakken rosbief kruislings over elkaar. Schep in het midden een flinke schep van het bietenmengsel. Vouw de rosbief dicht zodat er een bonbon ontstaat. Herhaal dit tot je 2 rosbiefbonbons per persoon hebt.
  • Serveer de rosbiefbonbons met de groente en het brood.

Ingredienten

4
Personen

Rosbiefbonbon met groente in het zuur

  • 250 g babymaïs uit pot
  • 200 g haricots verts
  • 4 sjalotjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 500 g gekookte rode biet
  • 125 ml zure room
  • 1 tl mierikswortelcrème
  • 400 g rosbief in plakjes
  • 1 bruin boerenbrood
  • zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
Rosbiefbonbon met groente in het zuur
Geef je waardering
0