De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rood fruit crumble taart

40 min kooktijd
Rood fruit crumble taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Taart

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem. Meng de eieren met de zure room, rasp de schil van de citroen erboven en roer goed door. Verwarm al roerend au bain marie tot 60 ºC. 
Meng de bloem, zout, bakpoeder en maïzena en roer een vierde deel door het bevroren rood fruit.
Meng het eimengsel met de boter en de basterdsuiker. Spatel het bloemmengsel erdoor en voeg het bevroren fruit toe. Schep het beslag in de bakvorm.

Crumble

Meng bloem, basterdsuiker, kaneelpoeder, zout, boter en bakpoeder en kneed tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de taart en bak de taart in circa 25 minuten goudbruin.

Roomkaastopping

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter luchtig met de poedersuiker en meng de roomkaas en vanillemerg erdoor. Garneer de taart met de roomkaastopping en vers rood fruit.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker