Taart
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem. Meng de eieren met de zure room, rasp de schil van de citroen erboven en roer goed door. Verwarm al roerend au bain marie tot 60 ºC.
Meng de bloem, zout, bakpoeder en maïzena en roer een vierde deel door het bevroren rood fruit.
Meng het eimengsel met de boter en de basterdsuiker. Spatel het bloemmengsel erdoor en voeg het bevroren fruit toe. Schep het beslag in de bakvorm.
Crumble
Meng bloem, basterdsuiker, kaneelpoeder, zout, boter en bakpoeder en kneed tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de taart en bak de taart in circa 25 minuten goudbruin.
Roomkaastopping
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter luchtig met de poedersuiker en meng de roomkaas en vanillemerg erdoor. Garneer de taart met de roomkaastopping en vers rood fruit.
0 reacties