De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige spitskool met parmezaanse kaas

20 min kooktijd
Romige spitskool met Parmezaanse kaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Romige spitskool met Parmezaanse kaas 
• Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Voeg de spitskool toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Giet, zodra het water kookt, de kool direct af.
• Verhit de boter in een grote pan en bak de worstjes rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op een bordje. Dek het bordje af met aluminiumfolie.
• Pel en snijd de uien in halve ringen. Fruit de uien circa 2 minuten in de pan van de worstjes.
• Voeg de bloem toe en laat al roerend circa 2 minuten bakken.
• Giet de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 3 minuten onder continu roeren zachtjes koken.
• Snijd de worstjes in stukjes van circa 1 centimeter.
• Roer de spitskool, worst, macaroni en de Parmezaanse kaas door de saus en warm goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Rucola
• Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge.
• Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 4 minuten. Hak ze grof.

Serveren
Verdeel de romige spitskool met Parmezaanse kaas over de borden. Leg hier een toef rucola op en strooi de walnoten erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker