Romige spitskool met Parmezaanse kaas

4
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Romige spitskool met Parmezaanse kaas 
• Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Voeg de spitskool toe aan de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Giet, zodra het water kookt, de kool direct af.
• Verhit de boter in een grote pan en bak de worstjes rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op een bordje. Dek het bordje af met aluminiumfolie.
• Pel en snijd de uien in halve ringen. Fruit de uien circa 2 minuten in de pan van de worstjes.
• Voeg de bloem toe en laat al roerend circa 2 minuten bakken.
• Giet de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 3 minuten onder continu roeren zachtjes koken.
• Snijd de worstjes in stukjes van circa 1 centimeter.
• Roer de spitskool, worst, macaroni en de Parmezaanse kaas door de saus en warm goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Rucola
• Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge.
• Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 4 minuten. Hak ze grof.

Serveren
Verdeel de romige spitskool met Parmezaanse kaas over de borden. Leg hier een toef rucola op en strooi de walnoten erover.

Ingredienten

4
Personen

Romige spitskool met Parmezaanse kaas

  • 300 g viergranenmacaroni
  • 1 spitskool
  • 40 g boter
  • 400 g merquezworstjes
  • 2 rode uien
  • 50 g bloem
  • 400 ml melk
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Rucola

  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 65 g walnoten

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • garde
Geef je waardering
4