Romige prei met karbonades

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Laat de karbonades op kamertemperatuur komen.

Mini krieltjes

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprikablokjes de laatste 5 minuten met de krieltjes mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 Romige prei

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen. Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar. Giet de prei af. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de melk en de kookroom toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de prei door de saus heen en laat nog 5 minuten op laag vuur koken.

Karbonades

Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. 

Serveren

Verdeel de krieltjes, romige prei en de karbonades over borden.

Ingredienten

4
Personen

Romige prei met karbonade

  • 4 karbonades
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 800 g mini krieltjes voorgegaard
  • 1 rode paprika
  • 4 preien
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml melk
  • 200 ml kookroom

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
11